вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Защо не бива да се подценяват протекторите при бойните спортове

Защо не бива да се подценяват протекторите при бойните спортове

протектори

Комплексното оборудване и екипиране е важно предизвикателство за всеки спортист. В зависимост от това какъв е типа на спорта, който се практикува е важна да се вземат под внимание всякакви обезопасяващи средства и протектори, които да се погрижат тялото да бъде ефективно защитено. В следващите редове ще представим на почитателите на бойните спортове някои от основните модели протектори, които задължително трябва да си осигурят с цел да се насладят на любимия си спорт, а не да се налага да минават през спешното отделение заради пренебрегване на някои треньорски съвети.

Видове протектори за бойни спортове

Ако си мислите, че при бокс, кикбокс, муай тай или други от тази категория бойни спортове е ай-важно да разполагате с качествени боксови ръкавици сте в сериозна заблуда. Да, ръкавиците са основен вид протектор, който спортистите слагат на ръцете си, но те не са достатъчни за да ви гарантират, че наистина тялото е на 100 % защитено. За да се осигури качествена протекция на уязвимите части, които могат да понесат сериозни удари и травми има няколко варианта, с които можете да се запознаете в специализирания магазин https://fightshop.bg/drugi-protektori:

протектори за крака
  • Протектори за крака. При спортни дисциплини, в които активно участват краката е от съществено значение да се предвидят протектори за крака. Обърнете внимание на това, че те могат да бъдат различни – за колене, глезени, за предната част на крака и т.нат. освен това има и размери, които напълно да паснат на зоната, която желаете да бъде ефективно защитена;
  • Протектори за слабини. Те са задължителни при мъжете, тъй като един удар може да ви коства доста неприятности и болка. Така, че този вид протектори са сред основните при спортисти, които се занимават със силови дисциплини и участие взима цялото тяло;
  • Нагръдници. Тук аналога е почти същия като при протекторите за слабини. Тези протектори се делят на мъжки и дамски, като задължително те се използват при жените с цел отново да се намали риска от наранявания на уязвимите зони.
  • Протектори за глава. Силата на един удар в главата  цели само да постави опонента в нокдаун. Понякога това може да доведе до трайно увреждане или дори до смърт. Затова в някои силови дисциплини е задължително спортистите да носят такива предпазни каски, които на практика да намалят риска от опасност за техния живот и здраве.

Fightshop – с грижа за спортистите

Онлайн магазин fightshop.bg предлага широка гама от протектори, които са нужни и в повечето случаи задължителни при практикуването на някои видове спорт. За да се насладите от активностите, на които сте отдадени, но в същото време да проявите висока отговорност към живота и здравето си е от съществено значение да заложите на висококачествени предпазни средства.