вторник, май 17, 2022
Начало > ЕКО Полезно > Ползи от употреба на стоящи смесители в кухнята

Ползи от употреба на стоящи смесители в кухнята

смесител

Съобразно начина на монтаж смесителите за кухни се класифицират на два основни вида – стоящи и стенни. Тези, които са стенни се инсталират директно на стената и няма никакъв досег с плота или умивалника. Що се отнася до стоящите смесители това, което е важно да подчертаем е, че се касае за модел, който буквално стои на кухненския плот. Възможни са два варианта за позициониране като единия е директно на плота, а другия е в самия умивалник. Идеята е да се ограничат пръските, от чучура и да се локализират замърсяванията по пода. Съществен е приноса на предложените в раздела на Арена Стоящи смесители, които не само ще подобрят работата ви в кухнята, но и ще осигурят приятна и уютна среда.

Функционалност при стоящите модели

Арена разполага с богат арсенал от продукти, които са невероятно ефективни и функционални. Способите за контрол на водата са три:

  • С две ръкохватки;
  • Една ръкохватка;
  • Сензорно управление.

Когато търсите лекота и удобство за справяне със ситуацията е важно да имате предвид това, че именно начина на управление и контролиране на водната струя е в основата на това да си гарантирате лекота в ежедневните занимания. Що се отнася до конкретните качества и функции на стоящите смесители то ето още няколко акцента, които са характерни са тях.

Без риск от изгаряне

Става въпрос за така наречения студен старт, което намалява риска от изгаряне на ръцете. Ако сте използвали гореща вода за измиване на мазни съдове и пропуснете да оставите врялата вода да се изтече то със сигурност ще се изгорите с обикновен смесител.

360 ° въртене за още повече удобство

Изплакването на съдове и плодове изисква в определени моменти така да преместите чучура, че той да е в правилната позиция. Не само, че няма да ви пречи, но и по този начин ще си гарантирате пълноценност при работа.

Изтеглящ се аератор – какво означава това

Няма по-лесен начин за измиване на съдове, салати и други хранителни продукти от пряката струя вода, която да насочите върху тях. С изтеглящия се аератор можете да удължите чучура на смесителя и да измиете детайлно всеки елемент, който е замърсен и има нужда от качествено обливане с локална струя.