неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Защо да изберем електрически велосипед

Защо да изберем електрически велосипед

велосипеди

Всеки  обича да кара колело, напоследък в цяла Европа навлязоха електрически велосипеди като иновативен и еко метод за предвижване. Те имат много предимства пред обикновените. Какво по-хубаво от това да се движим, бързо, удобно и екологично. Не всички в България са запознати достатъчно добре с тези модерни и технологични колела.

Предимства на електрическите велосипеди

Интересното е, че както при стандартните модели и при електрическите велосипеди, категориите са едни и същи. Такива за градско каране, шосейни, планински, за спускане, фетбайкове и други. Изборът е доста голям.

Преодолявате по-големи разстояния за по-кратко време. На равен терен моторът ви дава възможността да се придвижвате със скорост от 25 – 40 км в час. Батерията на велосипеда трябва да е добре заредена. Това струва стотинки.

Икономисвате от гориво и ви спестява проблема да търсите място за паркиране или синя зона. Те не замърсяват въздушната среда и в същото време са безшумни. Двигателят е монтиран или на едно от колелата или на рамката. Пак ще въртите педалите, но с малко помощ от електричеството. Супер вариант за хора, които са загубили физическа форма и искат да се раздвижат. Продължителността на батерията при електрическите велосипеди, варира спрямо необходимата ни скорост.

Модерният е-велосипед съчетава удобството на класическото колело и мотопеда:

  • Безшумен;
  • Икономичен;
  • Не се изисква свидетелство за управление;
  • Няма данъци и застраховки.

Подходящи модели, като за начало са:

  • Електрически велосипед CROSS ELEGRA MAN;
  • Електрически велосипед ECONIC ONE CROSS-COUNTRY 29“;
  • Електрически велосипед ECONIC ONE URBAN 28“.

С удоволствие ще разказвате на близки и познати за новата си модерна придобивка.  Избегнете натоварения трафик и червените светофари. Може да вземете вашият велосипед, когато отивате на почивка, той ще ви свърши добра работа. Когато след активно прекарания ден в ходене на плаж, разходки, плуване трябва да отидете до магазина например, това усилие ще бъде изтощително. Качвайки се на е- колелото, безпроблемно се придвижвате до всеки един магазин.

Ако сте се спрели на електрически велосипед, трябва да предвидите по-висок бюджет. Инвестицията си заслужава, защото този екологичен начин на придвижване, подобрява здравето, спестява разходи за гориво или автобусни билети.

Кризата с коронавируса и социалната дистанция, принуди много хора, да преоткрият този начин на придвижване. Това занимание разсейва човек от напрегнатото ежедневие. Пази природата и ни помага да сме активни и бодри. Помощта на мотора ще помогне на възрастните хора, да се насладят на природата и да де чувстват заредени с енергия.

След години, няма да си спомняме света без тези велосипеди, както е и с другите технологии, като смартфоните.